Termální voda - unikátní přírodní dar

Již odpradávna slouží horké termální prameny k rekreaci a odpočinku a v případě termálních parků jsou v současnosti také oblíbenou turistickou atrakcí pro celou rodinu. Své zázračné léčebné účinky ale termální voda nemá jen díky vyšší teplotě. Její hluboko uložená ložiska jsou průchodem různými vrstvami zemské kůry obohacována o velké množství minerálních látek, které jsou velice prospěšné pro lidský organismus. Poznejte s námi toto přírodní bohatství „na vlastní kůži".


Horké léčivé prameny a jejich účinky

Termální lázně po celém světě využívají horké prameny o teplotách 20 - 60°C. Tyto prameny vznikají za přispění přírodních procesů hluboko v podzemí a jsou ohřívány zemským jádrem. Pronikají puklinami mezi horninami na zemský povrch, kde vyvěrají formou pramenů nebo gejzírů, obohacené o velké množství minerálů. To z nich dělá opravdové přírodní bohatství. Ve Střední Evropě se termální prameny vyskytují převážně v Maďarsku, Rakousku a také na Slovensku. V České republice nalezneme unikátní podhorské termální lázně v podhůří Jeseníků ve Velkých Losinách, kde díky svým ozdravným schopnostem poskytuje pacientům a návštěvníkům termální voda z léčivých pramenů úlevu od velkého množství zdravotních problémů již od 16. století.

Koupele v termální vodě uvolňují svalové napětí, ulevují při zánětlivých onemocněních kloubů, bolestech páteře a prospívají při léčbě pooperačních stavů. Minerály jsou v případě koupelí vstřebávány pokožkou a jsou proto využívány pro léčbu kožních nemocí. Zmírňují příznaky nejrůznějších ekzémů, vyrážek, akné nebo lupénky a hojí ložiska těchto nemocí. V Termálních lázních Velké Losiny se díky nim léčí nemoci pohybového aparátu, kožní, neurologické, onkologické a oběhové. Vliv koupelí v termálních pramenech na zdravotní stav pacientů je vědecky i lékařsky prokázaný a jedná se tak o čistě přírodní doplňkovou léčbu bez vedlejších a nežádoucích účinků.

Kosmetika s obsahem termální vody

Termální voda z léčivých pramenů lázní Velké Losiny se velmi osvědčila při léčbě kožních problémů jako jsou lupénka (psoriáza), atopický ekzém, akné a dalších chronických kožních onemocnění. Byla proto použita jako základní složka při výrobě lázeňské kosmetiky THERMELOVE®, která byla vyvinuta ve spolupráci s dermatology s bohatými zkušenostmi v péči o problematickou pokožku.

Kosmetika THERMELOVE® se vyrábí ve 2 produktových řadách. Základní řada THERMELOVE bez síry je určena pro pravidelnou denní péči o normální, zdravou i smíšenou pleť. THERMELOVE se sírou je obohacena o koloidní síru a je určena pro péči o problematickou pokožku postiženou výše uvedenými kožními problémy. Obsažené minerální látky ze sirného pramene, přidaná sířa a přírodní oleje a bylinné extrakty mají výrazný antiseptický, antibakteriální a protiplísňový účinek, napomáhájí hojit ložiska ekzémů a vyživovat a hydratovat pokožku.

V nabídce naleznete jak sirná mýdla, sirné krémy či gely, tak i sirné šampony, které díky svému složení napomáhají snižovat maštění vlasů nebo tvorbu lupů. Všechny výrobky obsahují sirnou vodu z místního léčivého pramene a do některých produktů je síra pro větší účinnost ještě doplněna. V sortimentu najdete výrobky s koncentrací síry od 1% do 6%. Díky obsahu minerálních látek ze sirného pramene, přírodních olejů a bylinných extraktů mají výrobky výrazný antiseptický, antibakteriální a protiplísňový účinek.