Na kožní problémy pomáhá síra

Kůže je největší orgán lidského těla. Projevuje se na ní jak působení životního prostředí, tak životospráva a psychika člověka. Mít krásnou a zdravou pokožku tedy není v dnešní uspěchané době tak úplně samozřejmostí. Kožní onemocnění mohou postihnout kteroukoliv část těla a mohou mít různou závažnost. Někdy může jít jen o pár pupínků na čele v době puberty či svědění pokožky, ale jindy se pacient neobejde bez pomoci dermatologa, který mu doporučí léčbu.


Kožní problémy trápí asi polovinu populace

Bohužel počet osob s kožním onemocněním a problémy s citlivostí pokožky stále stoupá a v dnešní době trápí asi polovinu populace. U celé řady kožních onemocnění platí, že jejich vyléčení je komplexnějšího rázu. „Základem úspěšné léčby je úprava životního stylu – omezení stresu, úprava jídelníčku, bránění zapocení pokožky, preference vzdušných oděvů a eliminace umělých materiálů. Důležité je také volit vhodnou vlasovou či tělovou kosmetiku. Na postiženou pokožku mají velmi příznivý efekt také sirné léčivé prameny,“ říká MUDr. Kateřina Macháčková, kožní lékařka Sirnatých lázní v Ostrožské Nové Vsi. A právě na základě mnohaletých zkušeností s léčbou kožních problémů v lázních pomocí sirných pramenů byla ve spolupráci s dermatology vyvinuta sirná dermokosmetika THERMELOVE®. Jejím základem je právě unikátní kombinace přírodních sirných termálních pramenů, léčivých bylin a moderních aktivních složek.

Léčivé účinky sirných minerálních pramenů

Léčivé účinky sirných minerálních pramenů jsou známy po staletí. Termální sirné prameny z lázní Velké Losiny využívané pro dermokosmetiku THERMELOVE® patří co do obsahu síry mezi nejkvalitnější v České republice a jsou terapeuticky velmi účinné. Obsahují kromě síry také další minerály jako je sodík, draslík, vápník, železo a další stopové prvky, které příznivě působí na kůži a lidské tělo. Síra patří k nejběžnějším prvkům v lidském těle. Je uložena ve svalech, kůži a kostech a hraje důležitou roli v mnoha fyziologických pochodech. Má nezastupitelný význam při růstu vlasů, nehtů a kůže, protože keratin, který je obsažen ve vlasech a nehtech je bohatý právě na síru, stejně tak chrupavky a pojivo. „Síra napomáhá syntéze kolagenu a tím správné tvorbě buněk a tkání důležitých pro regeneraci a má také keratolytický efekt. Snižuje množství šupin na povrchu kůže, odstraňuje zrohovatělé odumřelé kožní buňky a má výrazně pozitivní vliv na kvalitu pojivové tkáně a chrupavky,“ doplňuje MUDr. Macháčková. Vlivem všech těchto biochemických pochodů má síra a sirné prameny na kůži antibakteriální, antiseptický a protizánětlivý účinek. Působí také proti plísním a sirné minerální prameny tak mohou výrazně pomoci v léčbě kožních onemocnění. Velmi se osvědčily při léčbě lupénky, ekzémů, akné a nejrůznějších chronických kožních problémů. Sirná kosmetika THERMELOVE® má právě díky použití sirné vody a přidané síře velmi příznivé účinky na citlivou a problematickou pleť.

Kosmetika Thermelove se sírou

DERMOKosmetika THERMELOVE®

V sortimentu dermokosmetiky THERMELOVE® jsou sirná mýdla, sirné krémy, sirné šampony nebo koupelové soli. Mezi naše nejprodávanější výrobky patří právě sirná mýdla a sirné šampony, velmi oblíbená je také naše TERMÁLNÍ VODA ve spreji. V chladném počasí se ve vlasech a na pokožce hlavy může nepříznivě projevit nošení čepic a objeví se lupy, v létě zase dochází k zapocení nohou a tvorbě plísní. Kožní problémy se mohou ale objevit v kterémkoliv ročním období a přírodní sirná kosmetika může být stále po ruce. Velmi se osvědčila jako doplněk při léčbě chronických kožních onemocnění jako je lupénka, akné nebo atopický ekzém. Ke zhoršení kožních obtíží dochází často při stresu, v závislosti na klimatických změnách prostředí či hormonálních výkyvech jedince. Ve všech výše zmíněných případech je možné využít šamponů, krémů či mýdel značek THERMELOVE®, které obsahují unikátní kombinaci sirného termálního pramene, přírodních olejů a bylinných extraktů. Jedná se o šetrný a přitom velmi efektivní přírodní doplněk léčby. Výrobky jsou dermatologicky testované. Jsou vhodné k péči o problematickou pokožku u osob se sklonem k tvorbě lupů, lupénce, ekzémům a dermatitidám. Napomáhají zklidňovat podrážděnou pokožku.

Trápí vás nebo vaše blízké kožní problémy? Sirná kosmetika vám může pomoci zmírnit vaše chronické kožní obtíže a napomoci v řešení i akutního kožního problému. Vyzkoušejte účinky sirných minerálních pramenů prostřednictvím sirné dermokosmetiky THERMELOVE® na vlastní kůži.

Kosmetika Thermelove s termální vodou