Dodejte své pleti minerály a důležité stopové prvky

Termální voda z lázní Velké Losiny je přírodní léčivý zdroj, který v sobě nese velké množství minerálních látek a vzácných stopových prvků důležitých pro lidské zdraví. Léčivé účinky losinských sirných termálních vod jsou známy po staletí a využívají se nejen v lázeňství. Tato termální voda je základní ingrediencí také v naší lázeňské dermokosmetice THERMELOVE. Vyzkoušejte ji na vlastní kůži.


U chronických nemocí se často setkávají lékaři s deficitem stopových prvků a minerálů, které jsou důležité pro hojení a obnovu tkání. Doplnění minerálů do organismu prostřednictvím koupelí a pitných kúr léčivými minerálními vodami je velmi důležité a je vlastně podstatou lázeňství. Doplnění minerálů vede ke zkrácení doby léčby, posiluje oslabenou imunitu a vede i k úpravě střevního prostředí. Výsledky celé řady studií přinášejí mnoho důkazů o účinnosti minerálních vod na lidské zdraví a o významu lázeňství. Přírodní léčivé minerální prameny ale najdete nejen v lázních, jsou totiž základem naší lázeňské dermokosmetiky THERMELOVE®.

Lázeňská DERMOkosmetika

Kosmetické přípravky THERMELOVE® jsou založeny na minerálních léčebných pramenech z TERMÁLNÍCH LÁZNÍ Velké Losiny. Ve spolupráci s dermatology a výrobci kosmetických přípravků jsme vyvinuli několik unikátních produktů na zdravou i problematickou pleť. Složení přípravků bylo navrženo tak, aby jednotlivé složky měly po smíchání synergický efekt a jejich vzájemným propojením vznikl harmonický produkt. Dermokosmetika THERMELOVE® v sobě nese velké množství minerálů z čistých hlubin Země. Prameny obsahují především síru, která je velmi důležitá pro detoxikaci organismu, dále chloridy, fluoridy a velké množství minerálů a vzácných stopových prvků jako je draslík, vápník, sodík, železo, zinek, molybden, cesium, stroncium, křemík a další přírodní aktivní látky. Sulfan má sice méně příjemnou vůni, ale prameny mají téměř zázračné účinky a do lázní každoročně přijíždějí tisíce lidí a tuto sirnou vodu vyhledávají pro její léčivé účinky. Do produktů jsou přidané přírodní silice a oleje, které jsou důležité pro hojení, uklidnění, relaxaci a uvolnění těla ze stresu. Výrobky jsou dermatologicky testované a bez parabenů. Kosmetika je určena jak k běžné denní péči o zdravou pokožku, tak i o pokožku problematickou se sklonem k akné, atopickému ekzému a lupénce. Výrobky jsou již několik let na trhu a oblíbili si je především návštěvníci lázní Velké Losiny, kde se léčí kožní onemocnění.

Přírodní léčivé minerální vody

Přírodní léčivé minerální vody obsahují velké množství minerálních látek a vzácných stopových prvků, které jsou pro lidský organismus nezastupitelné a nenahraditelné a prospívají mu mnoha způsoby. Jsou důležité pro stavbu enzymů, hormonů, pro funkci nervového a imunitního systému, pro paměť a i celkově nezbytné k obnově a udržení zdraví. Vody jsou unikátní svým obsahem rozpuštěných solí a rozpuštěného oxidu uhličitého a podle jejich obsahu jsou také klasifikovány. Ne všechny minerální vody jsou však léčivé.

Pro běžný pitný režim se doporučují vody slabě mineralizované s obsahem rozpuštěných látek 50-500 mg/l, proto je dobré u balené vody číst etikety a sledovat složení. Vody více mineralizované lze použít pouze ke krátkodobému léčebnému zásahu nebo dodání minerálních látek při extrémních ztrátách a nejsou vhodné jako náhrada pitné vody. Přírodní minerální vody, nazývané jako „minerálky či kyselky“ mají prokazatelné fyziologické účinky na lidský organismus, které jsou prospěšné pro udržení zdraví a prevenci poruch funkcí organismu, nemají však léčivé účinky.

Přírodní léčivá minerální voda se využívá v lázeňství k mnoha procedurám v závislosti na svém složení – k pitné kúře, inhalacím, koupelím či podvodním masážím. Pitné kúry se využívají stovky let v místech s vývěry léčivých vod a jsou základní procedurou. Později se začaly léčivé minerální vody využívat i jinak. Nejvíce je k inhalační léčbě, výplachům a kloktání využívána luhačovická Vincentka, a to vzhledem ke svému složení a pH. Z minerálních vod jsou vyráběny také různé krystalické koupelové soli nebo jsou vody zapracovány jako v našem případě do lázeňské kosmetiky. V produktech THERMELOVE® je obsažena sirná termální voda z lázní Velké Losiny. Staletá zkušenost prověřila účinky těchto přírodních léčivých pramenů na lidské zdraví. Neváhejte a vyzkoušejte účinky těchto minerálních pramenů sami na sobě díky našim kosmetickým přípravkům.